Както знаем, базите са едни от най-важните продукти за успешен и дълготраен маникюр с гел лак. От доста време насам почти всички говорят за каучуковата основа за гел лак, но какво точно представлява?

Каучуковата база е вид основа за гел лак, която е с подобрена еластичност и гъвкавост. Тъй като каучуковите бази имат добавени допълнителни пластификатори, те могат лесно да се огъват заедно с нокътя без да се счупят или напукат.

Каучуковата база се нанася по същия начин, като обикновената база под цветния слой гел, като времето за изпичане е същото: с UV лампа е 2-3 минути, а с LED лампа – 30 секунди.

За разлика от традиционните основи за гел лак, каучуковите имат някои отличителни качества и предимства:

 - Каучуковата база придава допълнителна здравина на лющещи се, чупливи, тънки или цепещи се нокти. Този вид основа видимо заздравява проблемните нокти.
 - Каучуковата база осигурява много гъвкава основа, която прилепва изключително добре към естествените нокти и елиминира проблема с повдигането и отлепянето на покритието.
 - Еластичността на покритието прави ноктите по-гъвкави, което означава, че те ще се огъват и няма да се чупят лесно.
 - Изравняването на нокътната плочка е значително по-лесно.*
 *Това е особено полезно при нокти с вертикални и хоризонтални неравности и други дефекти.
 - Равномерно запълва вдлъбнатините и значително улеснява постигането на гел лак с идеален блясък.
 - По-удобна е за нанасяне. Тъй като каучуковата база е с по-голяма плътност, тя не се стича встрани.
 - Отлично предпазва ноктите от оцветяващите пигменти на цветния гел лак.
 - Високата ѝ еластичност не позволява появата на пукнатини и цепнатини.
 - Плътната база не се свива по върховете на нокътната плочка и не оставя прозиращи петна след изсъхване, което би могло да се получи при обикновените бази при нанасяне на втори слой.

Що се отнася до издръжливостта, каучуковата база издържа до четири седмици, като заради своята еластичност се представя по-добре от обикновената. А когато каучуковата база е цветна, дори не е необходимо да нанасяте допълнителен слой цветно покритие, ако решите да си направите френски маникюр, например.

manicure-rubber-base