Блог

 1. June 14, 2018

  Нанотехнологиите в козметиката. Възможности и предизвикателства.

  Възможна ли е вечната младост?

  Този въпрос си задават жените по целия свят,  като използват различни начини, за да преборят остаряването и изпробват всякакви нови технологии и методи в търсене на младостта, включително нанотехнологиите.

  В динамичното време, в което живеем, приложението на нанотехнологиите се простира през електрониката до медицината и, разбира се, в областта на козметиката, като използва името нанокозметика.

  Широкото използване на нанотехнологиите в козметичната индустрия се дължи на подобрените свойства, постигнати от частиците на нано ниво, включително цвят, прозрачност, разтворимост и т.н
  Нанокозметиката е 100% заместител на инжекционните методики за поддържането на красотата и младостта. Нанотехнологиите в козметичната индустрия нямат равни – подмладяването се постига без увреждания на кожния слой.


   Какво всъщност значи "нано"?

  Нано идва от гръцки и означава "джудже". В науката под нанометър се разбира изключи

  Read More
 2. June 14, 2018

  Moyou London - новия тренд в декорацията за нокти

  Когато говорим за стил, обикновено имаме предвид, че всеки един от нас се отличава с чувство за вкус, елегантност и индивидуалност. За да изглеждате стилни, не е достатъчно да обърнете внимание само на тоалета и прическата, а задължително и на маникюра. Английският бранд 

  Read More
 3. June 14, 2018

  Крачка напред към сияйната кожа

  Пропускали ли сте някога да премахнете грима си след тежък ден или след някое късно вечерно парти? Почти няма дама, която да не го е правила, но ако сте сред жените със свръх чувствителна кожа, едва ли сте били доволни от сутрешният резултат.  

  Вечерната грижа за кожата всъщност е по-важната процедура от самото гримиране. За да запазите кожата си гладка и еластична, никога не бива да пренебрегвате свалянето на грима. Почистването на лицето е основна процедура, независимо дали използвате грим. Изборът на качествени продукти за сваляне на грим също е много важен.

  Традиционният начин за сваляне на грим е с памучен тампон или памук, напоен с тоалетно мляко или специален продукт за сваляне на грим. Продуктите за сваляне на грим са под формата на гел, пяна, гел-пяна, тоник, тоалетно мляко, лосион, почистващи кърпички и т.н. Изборът на точният продукт доста често се оказва проблем за дамите, тъй като те трябва да бъдат съобразени с типа кожа. Неправилно подбраният пр

  Read More
 4. June 14, 2018

  Фотоепилация в домашни условия

  Фотоепилацията е най-съвременният, ефективен и безболезнен метод за трайно премахване на нежеланото окосмяване.

  Подходящ е за прилагане във всички части на тялото, като позволява да се третират както малки, така и по-големи области.

  Фотоепилацията се основава на принципа на селективната фототермолиза и се осъществява с апарати, които излъчват интензивна пулсова светлина (HPL технология).

  Светлинната енергия се поглъща от меланина (пигментът, който оцветява космите и кожата) и се трансформира в топлинна, която от своя страна се провежда по стъблото на косъма до неговия корен, където селективно се нагрява косменият фоликул и се разрушава, без да се уврежда околната кожа.

  Трябва да се знае, че космите имат три фази на растеж, които се сменят през различни периоди от време в различните части от тялото и процедурата повлиява само космите в една от фазите на растеж (анагенната), в която коренът на косъма е добре оформен.

  Когато се спазват препоръките за правилно пр

  Read More
 5. June 14, 2018

  Иновативна Elos технологията за трайно обезкосмяване

       През 1991г., д-р Shimon Eckhouse изобретил и патентовал Intense Pulsed Light (IPL), това бил голям напредък спрямо тогавашните лазерни технологии и близо 10 години IPL останал като стандард за разкрасяващи процедури. Но тази технология имала и недостатъци, като не достатъчно проникване и таргетиране, също така рискове от епидермална пигментация и нараняване.

       Квантов скок настъпил през 2000г., когато майстор физик д-р Майкъл Крейндел комбинира IPL технология с биполярна радиочестота (RF), за да създаде електро-оптични синергии или ELOS, както е известнa сега. Тази революционна технологична платформа скоро определя нови стандарти за безопасност и ефикасност за широк спектър от медицински естетични процедури.
  Elos е първата и единствена технология, която едновременно използва силата на двуп

  Read More