Ако сте стигнали до етапа на премахване на гел-лака, тогава вероятно вече сте оценили всички негови безспорни предимства: издръжливост за 3-4 седмици, укрепване на нокътната плочка, без дълго изчакване, докато покритието изсъхне.

А и сигурно сте чували, че гел лакът разваля ноктите, прави ги тънки и чупливи. Това е мит! Самият материал не разваля ноктите ви! Една от причините за увреждане на нокътната плочка е неправилното отстраняване на изкуственото покритие, поради което към тази процедура трябва да се подхожда със специално внимание.

Възможно ли е да премахнете гел-лака сами вкъщи и да не повредите ноктите си? Какви материали и инструменти са необходими за това? Нека да разберем…

Как не трябва да премахвате гел-лака?

Правило: в никакъв случай не трябва да издърпвате гел лака или да го отлепяте от повърхността на нокътната плоча, защото това причинява сериозно нараняване! Неволно, заедно с материала, можете да премахнете горния слой на нокътя и това може да доведе до неговото изтъняване, както и до появата на болезнени усещания при контакт с вода и различни повърхности.

Има два метода за премахване на гел-лак: чрез разтваряне, с ацетон или чрез изпилване с електрическа пила.

Както ацетонът, така и електрическата пила за маникюр могат да се използват за премахване на предишния стайлинг и подготовка на нокътната плочка за нов маникюр. Най-често се използва за премахване на гел-лак и гел.

Бързо и лесно, но приятно?

Премахването на гел за изграждане на нокти и гел-лак с електрическа пила е по-бързо и е по-безопасно за ноктите от разтварянето с ацетон. Различните накрайници могат да се използват не само за отстраняване на лака, но и за премахване на кожичките, както и за коригиране на леки недостатъци на готовия маникюр.

Електрическите пили за маникюр и пeдикюр са оборудване, предназначено за обработка на естествена и изкуствена нокътна плочка, както и на кожата на ръцете и краката. Работят безопасно и бързо, без болка или нараняване, ефективно и точно. Можете да ги използвате както за професионални цели, така и в домашни условия. Списъкът на функциите на различните накрайници включва:

• Предварителна подготовка на ноктите преди нанасяне на покритие;

• Изпилване на излишния материал по време на моделиране, удължаване, укрепване или корекция на маникюра;

• Премахване мазоли при извършване на педикюр;

• Премахване на стар дизайн или маникюр с UV / LED изпечени покрития за нокти (гелове, гел лакове, гел декоративни материали);

• Елиминиране на пукнатини, набраздявания, пилинг, груба кожа и натъртвания в кутикулата и др.

В сравнение с ръчните инструменти, електрическите ротационни пили са удобни и лесни за използване, разполагат с разнообразен набор от накрайници за обработка и декорация на ноктите. Професионалните уреди  могат да се използват и в домашни условия, прецизни са, удобни и компактни , с лесен за употреба дизайн.