Как да се погрижим за стъпалата си през предстоящите топли дни!

С настъпването на лятото добре поддържаните крака са специална гордост за всяка жена, защото има толкова много прекрасни възможности да демонстрират красотата им. За цялостна домашна грижа за кожата на краката са необходими само четири основни неща: ежедневно ексфолиране, отстраняване на мазоли и загрубели участъци, хидратиране, оформяне и лакиране на ноктите

     Стъпка 1. Ежедневно почистване

Почистването е също толкова важно за краката ви, колкото и за лицето ви. И разбира се, по същия начин, ключът към успеха е в редовните процедури за грижа за кожата на стъпалата. За да изглеждат краката винаги перфектно, достатъчно е да си правите цялостен педикюр веднъж на всеки 3-4 седмици, но е задължително да поддържате стъпалата си с помощта на лека ексфолиация няколко пъти седмично.

Как да го направим? Пилинг на чорапите и пемзата не са за всеки, така че ги използвайте внимателно. Пилинг чорапите за стъпала може да действат доста агресивно и в резултат на третирането кожата на краката може дори да загрубее. Така и необходимостта от професионален педикюр идва по-бързо. Съвсем друго нещо са ексфолиантите за крака за ежедневна употреба. Те нежно и деликатно премахват ненужните клетки и подготвят краката за по-нататъшни грижи. За да получите едновременно почистване и ексфолиране, вместо сапун за краката си можете да използвате специализирани ексфолианти.

 

Стъпка 2. Премахване на мазоли и вроговявания

Както вече казахме, поне веднъж седмично е необходимо да си направим пълен педикюр. Разбира се, може да потърсим помощта на специалистите в салоните за красота. Може, обаче, да го направим и в домашни условия без особени затруднения с електрическа пила. Това е един от най-ефективните съвременни методи за грижа за кожата на стъпалата.  Нашето предложение е електрическата пила с вакуум за стъпала Silk’n VacuPedi - комбиниран уред за премахване на загрубялата кожа, който съчетава шлифовъчен диск с вградена вакуумна система. По този начин уредът ексфолира мъртвите клетки, премахва вроговявания и мазоли и едновременно с това всмуква ефективно всички отстранени кожни клетки. Работната повърхност е чиста, а мазолите и сухата кожа са премахнати за секунди.

 

Стъпка 3. Подхранване и хидратация

Сега остава да решим проблема със сухата кожа и напуканите пети. Тук на помощ ще дойдат подхранващи кремове и лосиони (на този линк можете да разгледате някои от нашите предложения козметика за крака). Най-добре е да се даде предпочитание на продукти с масло от арника, масло от ший, сок от алое вера и витамин Е. Ако кремът съдържа урея, например,  тогава хидратирането ще бъде два пъти по-ефективно. Простата тайна за бързото хидратиране на краката е да ги намажете с крем през нощта и да обуете чорапи. На сутринта краката ще бъдат отпочинали, а кожата на краката ще бъде мека и гладка.

Стъпка 4. Професионален педикюр у дома

Остана последната стъпка – оформяне и подготовка на ноктите и поставяне на лак. Работата със съвременните уреди за маникюр и педикюр, които са достъпни и за домашна употреба, е все по-лесна. Това е и причината все повече дами да се осмеляват да си направят педикюра сами у дома. Тук можете да намерите няколко предложения за уреди за маникюр/педикюр, които със сигурност ще ви оставят доволни от резултатите.