Инфрачервена технология при пресите за коса

Инфрачервената светлина е дължина на вълната на светлината, която прониква дълбоко в косъма, загрявайки косата равномерно и безопасно отвътре навън. Това позволява да използвате по-малко топлина. Kато минимизирате излагането на топлина, вие намалявате стреса, който стилизирането оказва върху космената кутикула.

Кутикулата е най-външният слой на косата, съставен от кутикуларни люспи подредени като припокриващи се плочки. От това дали кутикулите са подредени плътно или са „разрошени“ и има дупки между тях, се определя състоянието на косата и нейната порьозност, както и колко лесно влагата и маслата преминават в и извън косата.

Въздействието на инфрачервената светлина отвътре навън оказва много положителен ефект, тъй като горещите инструменти могат да бъдат агресивни спрямо външния слой на косата. Нагряването отвън на висока температура може да наруши кутикулата, а това изсушава косъма и уврежда косата. Ако това се случи, ще бъде и по-трудно да поддържате косата си изправена и гладка, защото ще се увеличи нейната порьозност и по-лесно ще се накъдря отново.  

Ползи за косата от инфраред технологията

Конвенционалните уреди за оформяне загряват повърхността на косъма, а това води до суха и увредена коса, която лесно се къдри.

Инфраред технологията генерира дълбоко проникваща топлина, загрявайки отвътре навън. Косата се нагрява равномерно, осигурявайки лек процес на изправяне за много по-кратко време, като по този начин се намалява излагането на топлина. Водните молекули на повърхността на косата се разпадат на по-малки капчици и се абсорбират в косъма, така косата се изглажда и омекотява.

Безопасни ли са пресите с инфрачервена технология?

Инфрачервените лъчи са безопасни и дори има редица медицински доказателства за ползи за човешкото тяло. Всъщност, болниците използват далечен инфрачервен лъч за затопляне на новородени бебета.

Пресите за коса, използващи инфрачервени лъчи могат не само да оформят косата ви по желания начин по-бързо, но и да активират жизненоважни функции за поддържане на здрава коса и скалп. Използването на проникващите лъчи на инфрачервена светлина намалява накъдрянето, прави косата мека, лъскава и я поддържа хидратирана.

В обобщение, пресите за коса с инфрачервена технология имат редица предимства спрямо конвенционалните уреди поради разликата в топлината, която прилагат за изправяне на косата. Инфрачервената топлинна технология прониква в косата ви при по-ниска температура, изсушава я отвътре навън – един много по-здравословен дългосрочен план.

Бонус: Инфрачервената топлина освобождава отрицателни йони, които помагат да се запазят естествените мазнини в косата, които се грижат за здравето на скалпа и косата, като така се предотвратява увреждането или накъдрянето на косата. Инфрачервеното лъчение също се използва за намаляване на косопада както при мъжете, така и при жените.

Забележка: Тази статия е от информативен характер и не може да замести консултацията с лекар. Преди да предприемете каквато и да било терапия, препоръчваме винаги да се консултирате със специалист.