Как да влезнем в топ форма за лятото без диети!

Да отслабна за лятото, да се отърва от неприятния целулит, кожата ми да е гладка и стегната за плажа. Тези желания ви звучат познато, нали?

Класическата система за отслабване и тонизиране на тялото се основава на активни физически упражнения и строг контрол на диетата. Яжте по-малко, движете се повече – правилото е просто и лесно за запомняне, но трудно за изпълнение. За видими резултати ще трябва да чакате месеци, а и да влезете спешно в блестяща форма за лятото без вреда за здравето е трудно да се получи.  

Истината е, че всеки иска да изглежда добре, но не всеки е готов маниакално да брои калории и да се измъчва във фитнеса. Освен това, с толкова много задачи вкъщи и в работата, просто нямаме време да поработим и върху нашето тяло. А и колко от нас, независимо от усилията и времето, които отделяме, все не успяваме да се отървем от онези натрупани мазнинки под брадичката или отстрани на талията, независимо от това колко добра  е физическата ни форма? 

Ако се интересувате как да отслабнете бързо и ефективно, трябва да помислите и за възможни кожни проблеми: дори при умерена загуба на тегло (до 1 кг на седмица), а още повече при внезапна загуба на тегло (5 кг на месец или повече), може да наблюдавате увиснала и отпусната кожа. Не можете да поправите това с диета, а упражненията често не дават резултат. Козметичните салони и естетичните центрове наистина предлагат множество алтернативи за коригиране на фигурата без упражнения, гладуване и „вълшебни“ хапчета. Съществуват всякакви видове масажи, обвивания на тялото (специални продукти се нанасят върху кожата и се покриват с филм) и инжекции с лекарства, които разграждат мастните клетки. Всичко това не предполага реални физически усилия от страна на клиента, но безспорно процедурите са доста продължителни и изискват не малко средства.  

И все пак, можем ли да се подготвим за лятото без тежки диети и „ударна доза“ дълги часове в естетичните центрове или във фитнес залите?

Отговорът е прост – като превърнем грижата за тялото ни в част от нашите ежедневни навици. Нещо като … да си мием зъбите сутрин и вечер, например. Добрата новина е, че малките, но последователни и редовни усилия са достатъчни и могат да ви донесат много удовлетворение и радост. Няма нужда да се изтощавате с фитнес и строги диети. Достатъчно е да отделяте 20-тина минути няколко пъти в седмицата за стимулиране на мускулите, да се храните с вкусна здравословна храна и да се опитате да спите достатъчно през нощта.

Тук на помощ идват високотехнологичните уреди за грижа за тялото, които скулптурират и подобряват релефа, разграждат подкожните мазнини, повишават еластичността и подобряват цвета на кожата, и които вече можем да ползваме у дома. Те използват клинично доказани, безболезнени и безопасни технологии, като: ниско ниво на лазерна терапия (LLLT), електростимулация на мускулите (EMS), ултразвукова терапия, инфрачервена топлина, HIFU-ултразвукова технология. А някои от тях съчетават по няколко различни технологии, като същевременно са лесни за работа, функционални и с компактен дизайн. Тук можете да намерите няколко предложения, като:

·       Колан за редуциране на подкожните мазнини Silk'n Lipo,  

·       Ултразвуков уред 3 в 1 за тяло, Led терапия, електростимулация и ултразвук,

·       Хайфу апарат за стягане и оформяне на тялото Hеllo Skin Body, Beauty Plus - 3 в 1 уред за тяло и лице. 

 

И не забравяйте - ако направите грижата за тялото си част от домашната си рутина, тогава няма да ви се налага спешно да изтощавате тялото си с тежък спортен режим и ударно гладуване за да влезете спешно във форма за плажа.  

Забележка: Тази статия е от информативен характер и не може да замести консултацията с лекар. Преди да предприемете каквато и да било терапия, препоръчваме винаги да се консултирате със специалист.