Технологиите се развиват бързо в индустрията за красота и козметичните процедури. Малко устройства представят по-добре напредъка на технологиите в грижата за красотата от Пикосекундния лазер, Плазма Пен и Фракционния лазер.
Кожни несъвършенства, белези от акне, обезцветяване, пигментни петна и лунички, преждевременно стареене, татуировки, с които искаме да се разделим, или перманентен грим, който не се е получил според очакванията ни – всички те могат сериозно да разклатят нашето самочувствие. В крайна сметка всички, независимо от възрастта ни, копнеем за чиста, блестяща, младежка кожа. Ако някое от тези неща се отнася за Вас - пикосекундната лазерна технология може да е вълшебното решение, което търсите.
Пикосекундният лазер е бърз, безопасен и неинвазивен. Резултатите му са подкрепени както от множество научни проучвания, така и от безбройните истории за успешно третиране.

Какво представлява Пико лазерната технология и защо можем да я прилагаме и в домашни условия с подходящи уреди?

Пико лазерната технология е нехирургично, неинвазивно третиране на кожата, което може да се използва за справяне с повечето често срещани кожни несъвършенства - включително петна, причинени от увреждане от слънцето и белези от акне.
Технологията Пико се счита за една от най-модерните лазерни терапии, налични в момента на пазара. Тя осигурява видими и трайни резултати за по-малко сесии от сравнимите алтернативи, като същевременно е безопасна, изисква минимално време за процедурите и може да се използва за цялото лице и тяло. Това позволява използването на пикосекундни лазерни апарати, като „Пико лазер Lescolton и в домашни условия.

Как работи Пико лазерът?
Пико лазерната технология позволява бързо, ефективно и високо селективно третиране на пигментирани лезии и татуировки (в лечими цветове).
Този лазер също така подобрява производството на еластин в кожата, което води до по-мека и по-плътна кожа, с по-младежки тен.
Лазерът Пико работи чрез изпращане на ултракъси импулси на енергия без топлина към целевите проблемни зони. Въздействието на лазера върху кожата е интензивно, като разбива проблемния пигмент или частици на кожата. След това те се елиминират по естествен път от тялото.
Пико лазерът е изключително прецизен и позволява да се постигне ефект с оптимална точност.
Въпреки че неговите енергийни импулси са силно концентрирани,Пико лазерът е нежен към външния слой на кожата. Лечението с Пико не изгаря кожата – пациентите обикновено изпитват много малък или никакъв дискомфорт по време на третирането.
Най-добрата част: Пико лазерната технология е достатъчно силна и ефективна, за да доведе до забележими резултати за минимален брой сесии, понякога е достатъчна дори само една. Също така е и безопасна, което я прави популярен избор сред хората с чувствителна кожа.

Плазма Пен за премахване на пигментни петна, брадавици, белези и бръчки
Подмладяването на кожата и възвръщането на младежкия блясък без операция вече е възможно благодарение на ефективни процедури, резултат от напредъка на технологиите. Друг иновативен метод за борба с кожните несъвършенства са процедурите с плазмена писалка (Плазма пен или Plasma Pen) – една от най-модерните, нехирургични, неинвазивни терапии за лифтинг, стягане и подмладяване на кожата. Третирането с Плазма пен е насочено към голямо разнообразие от кожни състояния, които традиционно са били преодолявани с филъри или пластична хирургия. Плазма пен активира естесвените процеси на регенерация и стимулира фибробластите, които засилват производството на колаген и подобряват състоянието на кожата.

С какво се справя успешно Плазма пен терапията?
Третирането с Плазма пен, както в специализирани центрове, така и в домашни условия, дава отлични резултати за всяка област на тялото, особено за лицето и шията. Плазма пен уредите се справят успешно с:
 ✔Неинвазивен лифтинг на кожата
 ✔Торбички на долните клепачи
 ✔Фибролифтинг на горен и долен клепач (неоперативна блефаропластика)
 ✔Отпусната кожа на шията и в зоната на деколтето
 ✔Бръчки „пачи крак“ около очите, фини бръчици и дълбоки мимически бръчки
 ✔Стягане на лицевия контур
 ✔Марионетни бръчки
 ✔Белези от акне и стрии
 ✔Премахване на татуировки и кожни образувания (кожни полипи, бенки, брадавици)
При третирането с Плазма пен, трябва да имате предвид, че последиците от тази процедура включват подуване, корички и порозовяване на кожата след падането на коричките. Цветът на кожата обикновено се възвръща към нормалното в рамките на седмица или две. Тези ефекти са обичайни и очаквани и са признак на успешна терапия!

Фракционен лазер
Вашите козметични продукти не са достатъчни за да постигнете избистрянето и изравняването на тена на лицето, които целите? Въпреки че на пазара има козметика, която са в състояние да подобри значително външния вид на кожата, понякога просто не се справя сама. Тук идват на помощ фракционните лазери.

Какво представляват фракционните лазери? 
Принципът на действие на фракционните лазери е да причиняват микроповреди в малки зони, като стимулират унищожаването на старите клетки, ускоряват процеса на регенерация на тъканите и обновяването на кожата на клетъчно ниво.
Фракционните лазери са лазери за възстановяване на кожата, които въздействат като създават колони от термично увреждане в кожата. Фракционните лазери са насочени както към епидермиса - най-външния слой на кожата, и дермата - слоят под епидермиса, за да намалят пигментните петна и да стимулират образуването на колаген.

Предимства на фракционните лазери:
 ✔Насърчават производството на колаген
 ✔Ускоряват зарастването на рани
 ✔Минимизират появата на фини линии и бръчки
 ✔Изглаждат белези
 ✔Изсветляват тъмни петна и мелазма (вид хиперпигментация)
 ✔Намаляват появата на фотоповреди
 ✔Свиват порите
 ✔Като цяло фракционните лазери са в състояние да подобрят външния вид на кожата от всички аспекти, като се справят с различни проблеми - от премахване на пигментация и подобряване текстурата и тургора (еластичността) на кожата, до намаляване на признаците на стареене чрез стимулация на производството на млад колаген. Предимството номер едно на фракционните лазери обаче е, че те са подходяща опция за всички типове кожа.

Забележка: Тази статия е от информативен характер и не може да замести консултацията с лекар. Преди да предприемете каквато и да било терапия, препоръчваме винаги да се консултирате със специалист.