Ако сте си мислили някога да премахнете завинаги нежеланото окосмяване, със сигурност фотоепилацията и лазерната епилация са двата варианта, които сте имали предвид. Но въпреки че изглеждат почти еднакви, трябва да знаете, че всеки от тези методи има своите особености. И основната разлика е, че светлината, която и двата метода използват, не е еднаква.

Тук ще Ви разкажем за разликите между тези два ефикасни методи за трайна епилация, за да можете да изберете този, който е по-подходящ за вас, и така да се радвате на копринено гладка кожа!

 

 

Всичко зависи от светлината...

Разликата между фотоепилацията и лазерната епилация е светлината, която се използва. Импулсът на лазера е силно концентрирана, мощна светлина с една единствена дължина на вълната. Насочена е в една посока и е способна да се фокусира в малка точка. Така светлинният импулс въздейства избирателно върху космите и техните структури без да вреди на кожата наоколо. Тоест, лазерната епилация е по-прецизно насочена към космите, докато фотоепилацията (или IPL) обхваща цялата област. IPL е съкращение от Intense Pulsed Light (интензивна пулсираща светлина). Апаратите IPL от своя страна използват по-широк спектър от видима светлина с различни дължини на вълната. Разликите в самите технологии означава, че ефектът, който можем да очакваме от тях, е различен. Те не повлияват нито кожата, нито космите по еднакъв начин. Също така, лазерна епилация е най-добре да се прави през сезоните, когато слънцето не е толкова интензивно.

Фотоепилация - за всички типове кожа

Докато лазерната епилация е най-ефективна за по-тъмни косми контрастиращи със светла кожа, фотоепилация може да се направи за всички типове кожа и цвят на окосмяването. Независимо дали сте руса или имате по-тъмен тен на кожата, с IPL епилация можете да кажете «Довиждане!» завинаги на онези малки косъмчета, които толкова Ви дразнеха.

Лазер - повече ефективност, по-малко сесии

Лазерната епилация, от друга страна, е най-ефективна (при светла кожа и тъмно окосмяване), тъй като светлинната вълна, която излъчва, е точна и изгаря целите косми, до техните корени. Което означава, че ще са необходими по-малко сесии и ще спестите време!

Чувствителна кожа? По-добре фотоепилация IPL

Тъй като лазерът е по-ефективен, вълните, които излъчва за премахване на космите, са по-болезнени, защото ги изгаря до корена. Ето защо, ако имате много чувствителна кожа, най-доброто за вас е фотоепилацията и няма да има нужда да страдате, за да сте красиви.

И наградата отива при ...    

Истината е, че и двата вида епилация могат да имат прекрасен ефект, всичко зависи от вашия тип кожа и как се прилага епилацията. Но ако имате много светли косми или много чувствителна кожа, идеалното за вас е фотоепилацията, докато, ако имате по-тъмни косми и светла кожа, с лазерната епилация можете да се сбогувате с онези малки дразнещи косъмчета за много кратко време. Вие избирате! А прекрасната новина е, че вече можете да го направите в уюта на Вашия дом, с апарати за домашна употреба, по безопасен и ефективен начин, когато решите, и без да има нужда да съобразявате графика си с никого.