Как да се грижим за интимното женско здраве?

А Вие, дами, говорите ли за това?...
„След раждането, вече не съм същата.. там долу“… Звучи ли ви познато? Може би преди време някоя по-възрасна приятелка Ви е споделила тази „тайна“ или сестра Ви има нужда на прибежки да посещава тоалетната на всеки 1 час или дори по-често… Да си признаем – избягваме да говорим за това с нашите най-близки, понякога не споделяме дори и с гинеколога си, когато става дума на смъкване, изпускане, интимни усещания и изобщо всичко, което е свързано със здравето на интимната ни зона и тазовото ни дъно.

Здраве за тазовото дъно и влагалището
Тазовото дъно е комплекс от мускули и съединителна тъкан, които обхващат областта на перинеума и ануса – от срамната кост до опашната кост. Тяхната роля е да поддържат всички органи в малкия ни таз като пикочния мехур, вагината, матката и червата на място, да контролират работата им. Тези мускули понякога отслабват и това води до много неприятности като изпускания, смъкване и разместване на органи, незадоволителни усещания, за които повечето от нас не споделят ... с никого.

Упражненията на Кегел

Ако имате смъкване на матката, страдате от неволно изпускане на урина или затруднен контрол над дебелото черво, сигурно вече сте чували за упражненията на Кегел. Чрез контролирано съкращаване и отпускане на определени мускули, те могат да помогнат за укрепване на мускулатурата под матката, пикочния мехур и дебелото черво. Възможно е проблемите Ви да са породени по някоя от следните причини:
- след бременност и раждане
- напредване на възрастта
- напълняване
- гинекологична хирургична интервенция

Упражненията на Кегел могат да се правят по всяко време, докато седите или лежите. Можете да ги правите когато ядете, седите на бюрото си, шофирате и когато си почивате или гледате телевизия. Те обаче съвсем не са панацея, когато става дума за отпускане на влагалищните стени, поради недостатъчно производство на колаген, например.

Ново поколение технологии от за вагинално подмладяване и лифтинг
След раждане или в резултат на хормонални проблеми, например менопауза, интимната зона на жените претърпява физиологични промени, като отпускане на вагиналните стени, намалени интимни усещания, вагинална сухота или неволно изпускане на урина. Всичко това предизвиква несигурност и влошава качеството на живот.

Добрата новина: вече са разработени нови технологии, които са в състояние да облекчат подобни симптоми, без да е необходима хирургична намеса. Това са уреди, в които са вградени лазерни или радиочестотни технологии, широко използвани в съвременната медицина. А вече можете да си купите и ваш личен специално разработен уред за интимното женско здраве за домашна употреба.

Революционният уред Silk'n Tightra използва клинично изпитаната и доказана биполярна радиочестотна (RF) енергия и включва редица важни механизми за безопасност.
Какво прави Silk'n Tightra:
- подпомага производството на нови еластинови и колагенови влакна;
- подпомага подновяването на вагиналната тъкан;
- допринася за увеличаване тонуса на тазовите мускули и тъканите.

Помага за възстановяване на самочувствието и сексуалното удоволствие.

Silk'n Tightra има 16 вградени сензора за топлина, които измерват температурата на кожата по време на употреба, като температурата на уреда никога няма да надвиши 42-43 °C и да причини изгаряне. Работата с него е безопасна, а използването на Silk'n Tightra е лесно и отнема малко време. Резултатите са бързи и видими - за 8 сесии по 20 минути в продължение на 4 седмици ще постигнете видими положител