Или … как да укрепите женското здраве и едновременно с това да подобрите интимните изживявания

Под интимни мускули трябва да се разбират не само вагиналните мускули, но и всички мускули на тазовото дъно и долната част на корема. Тези мускули поддържат тазовите органи в правилното положение, предотвратяват пролапса на матката и пикочния мехур, отговарят за нормалната родова дейност, функциите на отделителната система и, разбира се, сексуалните усещания както на жената, така и на нейния партньор. Освен това, когато мускулите на влагалището са отслабени, входът на влагалището е отворен, което може да доведе до вагинална дисбактериоза или възпалителни заболявания при жените.

Наднорменото тегло, ниските нива на женските полови хормони (например при менопауза), бременността и раждането (особено ако е имало разкъсвания на вагината и перинеума) или спортът с много скокове могат да доведат до отслабване на мускулите на тазовото дъно и намаляване на тонуса им.

Както всички други мускули, и тези мускули трябва да се тренират и укрепват. От тяхното състояние зависи нормалното функциониране на органите на репродуктивната система. Съществуват специални упражнения за укрепване на мускулите в интимната област – упражненията на Кегел, а в случай, че тези методи се окажат неефективни, се прибягва до хирургична корекция.

С трениране на мускулите на тазовото дъно можете да постигнете:

• активиране на кръвообращението в „интимната“ зона, възстановяване на локалния имунитет на гениталния тракт;

• правилно „затваряне“ на гениталната междина, предотвратявайки инфекция на половите органи;

• ефективно възстановяване на тазовите органи след раждане, особено усложнено от разкъсвания и други родови наранявания;

• подготовка на тазовата интимна мускулатура за успешно нетравматично раждане;

• възстановяване на влагалищната микрофлора и влагалищния секрет;

• развиване и възстановяване на сексуалността и чувствеността при възрастови промени при жените без употребата на хормонални лекарства;

• по-ярки сексуални усещания и възможност да опознаете по-добре себе си, вашите ерогенни зони, да се научите да обичате и разбирате тялото си;

• начин да се достави максимално удовлетворение на партньора и да се издигнат отношенията с любимия човек на ново ниво, чрез овладяване на изкуството за съзнателен контрол на интимните мускули на жените.

ВУМ-билдинг – какво е това?

През първата половина на 20 век американският гинеколог Арнолд Кегел разработва цяла система от упражнения за усилване на мускулите на тазовото дъно. Неговите последователи са превърнали системата почти в наука, откривайки, че тренираните интимни мускули не само допринасят за изчезването на проблемите с неволното изпускане на урина, но и усилват сексуалните усещания и оргазма при жените. След като го констатират, лекари започват да разширяват и усъвършенстват методиката му. Така се появява и ВУМ-билдингът, чиято абревиатура означава „вагинално управлявани мускули“. Съществуват специални курсове по ВУМ-билдинг, които в някои държави са почти толкова популярни, колкото тези по аеробика и латино танци.

Упражненията на Кегел, разбира се дават резултат, но освен, че изискват концентрация и редовни и последователни усилия, ефектът от тях е сравнително по-бавен от модерните апаратни терапии (https://krasivotialo.com/ured-za-intimno-jensko-zdrave-silkn-tightra.html) за вагинално подмладяване и лифтинг на мускулатурата.


Уредът за интимно женско здраве Silk'n Tightra представлява ново поколение грижа за женското интимно здраве:

- Това е първият уред за женско интимно здраве за домашна употреба; 
- Използва биполярна RF енергия (радиочестотона енергия), известна със своя стягащ ефект върху тъканите, съдържащи колаген;
- Подобрява чувствителността в интимна зона;
- Помага при лека форма на неволно изпускане на урина;
- Видими резултати само за 4 седмици;
- Безопасна и безболезнена работа.

Забележка: Тази статия е от информативен характер и не може да замести консултацията с лекар. Преди да предприемете каквато и да било терапия, препоръчваме винаги да се консултирате със специалист.