Наред с бръчките и фините линии, напредването на възрастта, и да… нека се осмелим да го кажем ясно… „остаряването“, в съзнанието на много хора е свързано с отпуснатата кожа и увисналия контур. Загубата на дефиницията на контура може да се случи почти навсякъде по тялото, но най-често срещаните зони са лицето, шията, корема и ръцете.

Отпуснатата кожа е вследствие от няколко фактора, включително изтъняване на епидермиса (повърхността на кожата) и загуба на хиалуронова киселина, колаген и еластин.

 

Тук ще Ви разкажем как с помощта на радиочестотата можете да укрепите кожата си, дори когато възрастта неминуемо напредва. Така че, пригответе се да върнете часовника назад!

 

Какво е радиочестотният лифтинг?

Радиочестотното стягане на кожата, или радиочестотният лифтинг, е естетична техника, която използва радиочестотна (RF) енергия за затопляне на кожата с цел стимулиране на производството на кожен колаген, еластин и хиалуронова киселина, за да се намали появата на онези досадни фини бръчки и отпусната кожа. Техниката предизвиква ремоделиране на тъканите и производство на нов колаген и еластин. Това всъщност е алтернатива на хирургичния лифтинг на лицето и други козметични инвазивни процедури, които са свързани с немалко рискове и значителни неудобства по време на възстановителния период.



Механизмът на работа на радиочестотния лифтинг може да се обясни чрез следните фази:

1. Радиочестотата превръща вибрациите в топлина

2. Електромагнитните вълни предизвикват трептене на водните молекули, това трептене превръща електромагнитната енергия в топлинна енергия

3. Топлината предизвиква регенерация на колагена, засилване на кръвообръщението, стягане на кожата, повишавайки локалният метаболизъм и подобрява циркулацията на кръвта и лимфата

Друга полза от радиочестотните процедури е, че чрез регулиране на температурата по време на третирането, топлинната енергия редуцира мазнините и целулита.

В момента най-често RF- устройствата се използват за неинвазивна терапия и третиране с цел стягане на отпусната кожа (лице и лицев контур, шия, корем, бедра, ханш, ръце и други части на тялото), както и за намаляване на бръчките, премахване на целулита и контуриране на тялото. Добрата новина е, че вече се предлагат и  комбинирани уреди, които съчетават радиочестотен RF лифтинг с безиглена мезотерапия и LED функция за комплексно ревитализиране и подмладяване на кожата.

 

Радиочестотата е предпочитана както за това, че се е доказала като мощно средство за подмладяване, тъй като ускорява синтеза на нов колаген, засилва метаболизма и подобрява кръвообращението, така и заради възможността да използваме устройства за RF лифтинг в домашни условия. А както всички знаем, постоянството и домашните грижи e задължително и абсолютно необходимо условие за успех.

 

Безопасна ли е процедурата с радиочеста у дома?

Радиочестотата е безопасна и клинично ефективна технология за използване у дома. Винаги следвайте инструкциите за употреба, както и препоръчителна схема за времевите интервали на процедурите, за да сте сигурни , че ще постигнете видими резултати за кратък период от време.

 

Как работят домашните уреди за подмладяване с радиочестота?

Уредите за домашна употреба, работят по същия начин както тези, предназначени за използване в естетичните клиники, стимулирайки производството на колаген. При редовна употреба ще доведат до повдигане и стягане на кожата.

Ако сте се подлагали на радиочестотна терапия в салон или клиника, ще усетите, че с устройствата за домашна употреба, тези процедури не са толкова топлинно интензивни и усещането за загряване е по-слабо. Целта е да няма неприятни усещания и зачервявания по кожата, които могат да предизвикват дискомфорт и болка. Методът е същият, който използват професионалистите - просто плъзгате уреда по контурите на лицето и тялото без да задържате прекалено дълго на един и същи участък от кожата.

 

Колко често трябва да използвате уред за радиочестотна терапия у дома?

Устройствата за домашна употреба не са толкова мощни, колкото устройствата в клиниките, и ще изискват по-често използване за постигане на резултати. При повечето стационарни радиочестотни апарати за професионална употреба се планират процедури веднъж седмично, докато с домашния апарат може да се наложи да започнете с процедури, два пъти седмично, първия един месец.

 

Няколко допълнителни съвета:

- При употреба на уредите у дома, можете да използвате контактен гел, или серум, които ще позволят на устройството да се движи безпроблемно в зоната за третиране (без неудобно дърпане) и действат като проводяща среда за вълните, позволявайки им да преминат през кожните слоеве.

- Необходимо е добре, да почисите предварително лицето са, за по-доброто усвояване на козметичните продукти, в различните слоеве на кожата.

- След процедура, нанесете хидратиращ продукт, който ще успокои кожата и ще ви придаде допълнителна свежест и мекота.