Всички искаме чиста, гладка, лъскава коса с перфектна прическа. Но за повечето от нас е невъзможно всеки ден да посещаваме фризьор - както заради цената, така и заради времето, което това ни отнема. А сега, в условията на наложилата се пандемията и социална дистанция, се появи и още една причина.

Възможно ли е обаче да се постигне гладка, права и блестяща коса като на азиатки, без да се използват химикали? С пресата за коса и малко опит, наистина много малко, вече сте го постигнали. Използването на преси за коса е доста широко разпространено и, освен че е доста практичен и прост метод, който може да се използва у дома, той осигурява множество предимства. С пресата се намалява времето за изправяне в сравнение със сешоара, има по-дълготраен ефект, а равномерната топлина на пластините може да служи като катализатор за кератинови и други подхранващи терапии. В допълнение към това, пресата за коса може да се използва, за придаване на артистични вълни, или профилирани къдрици, без да се харчи цяло състояние за фризьор.

Ключът е да изберете преса, която ви предлага гаранции и която се грижи за Вашата коса ( Titanium ).
Когато работите с топлина, е възможно да повредите косата, дори можете да изгорите косъма и да нанесете трайни щети. Ето защо предлагаме няколко препоръки, които ще Ви помогнат да постигнете гладка и красива коса, която същевременно остава здрава и подхранена.

 

Как да изберете най-добрата за Вас преса за коса?

На първо място трябва да решите колко често и за какво ще я използвате.
Второто е цената, която всъщност е относителна. Отличната преса за коса е истинска инвестиция, а материалите, технологията, дизайнът и проучванията зад такова устройство имат своята цена.
Тук ще намерите списък с 3 нещата, които трябва вземете предвид при Вашия избор:

1. Регулатор на температурата.
Това ще бъде от съществено значение за тези, които имат по-непослушна коса, много гъста или много къдрава коса.
Ако косата Ви е фина, боядисана или много увредена, по-добре е да използвате температура между 150°C и 180°C. Ако преминем над тази температура, рискуваме да влошим състоянието на косата.
180°C са предназначени за нетретирана и напълно здрава коса, без сухи или накъсани краища. Те ще издържат на тази температура, която ще бъде достатъчно за идеално изглаждане на гривата ви.
И накрая, 180°C - 230°C е температурата, която е предназначена за здрава, много къдрава коса с плътен, дебел косъм.

2. Материали и използвани технологии.
В тази област наблюдаваме големи промени през последните години, тъй като непрекъснато се правят проучвания, изследват се нови технологии и на пазара се пускат все по-ефективни материали, които разпределят топлината по-добре и по-малко увреждат структурата на косъма. Не се чудете и заложете на сигурно - материалите, които се представят най-добре и същевременно са достъпни, са керамика и титан, а технологията за изправяне с пара свежда до минимум топлинното увреждане на косата ( Titanium Love Edition ).
Керамиката противодейства на положителните йони в косата ни, за да премахне ефекта на „начупване“ и да остави гривата ни блестяща и полирана.
Титанът е отличен материал, който се загрява за миг.
Изправянето с пара намалява до минимум топлинното увреждане на косата.

3. Ширина на плочите.
По-широките плочи позволяват бързо изправяне на коси със средна и по-голяма дължина, защото могат да захванат широки кичури и с по-малко движения да постигнете по-бърз резултат.
С тесните преси за коса ще трябва да отделите значително повече време, ако имате дълга и гъста коса, но с тях пък можете да оформяте красиви и добре дефинирани вълни и къдрици.
Така, че изборът върви на 100% със стила, който искате да постигнете

Съвет: За по-добри резултати при изправянето винаги използвайте подхранващ серум или термозащитен продукт.