• -17%

Purelight ED Premium UV-C стерилизираща лампа

SKU
PURELIGHT_ED
Налично
Special Price 49,00 лв. Цена 59,00 лв.
-
+
Кратко Описание

Purelight ED Premium UV-C Light Stick е дезинфекциращо устройство с бактерициден ефект благодарение на 253,7 nm UV-C радиация (ED с алуминиев филтър)

Марка - AGETECH

Тип светлина - 8W UV-C лампа 253,7 nm (без озон)

Разпръскваща светлина

 

Purelight ED е лек, удобен и може да се използва навсякъде. Късовълновото 253,7 nm UV-C лъчение има бактерициден ефект и затова се използва за стерилизация и дезинфекция на повърхности, зеленчуци, плодове и др., въздух и вода. В зависимост от облъчването и времето, микробите могат да бъдат намалени с до 99,99%. 

Ефекти от UV-C дезинфекция: бактерицидният ефект на късовълновата UV-C радиация се основава на абсорбацията на тази радиация от нуклеиновите киселини (DNS, RNS) в клетъчното ядро. В клетъчното ядро ​​UV-C лъчението предизвиква фотохимична реакция, която води до промяна в структурата на нуклеиновата киселина на микроорганизмите. Клетъчното делене и размножаване вече не са възможни. Благодарение на UV-C облъчването, повърхностите, водата и въздухът могат да бъдат надеждно стерилизирани. UV-C светлината атакува и яйцата на акари, въшки, бълхи и дървеници.

Лъчите се различават по своята честота.
Например, радиовълните са много дълги, докато оптичните лъчи принадлежат към късовълновия диапазон. Честотният диапазон на ултравиолетовите лъчи включва много малка част от електромагнитния спектър.

Ултравиолетовите лъчи (UV) са късовълнови енергии, които са разделени на три области: UV-A (дълги вълни): 400-315 nm UV-B (средни вълни): 315-280 nm, UV-C (къси вълни): 280 -100nm

Дълговълновите UVA лъчи предизвикват различни фотохимични процеси, имат краткотраен пигментообразуващ ефект (слънчев загар) и могат да причинят индиректно увреждане на ДНК и меланом. UVA лъчите проникват през стъкло и прозрачни пластмаси. UV-A светлината е най-близка до видимата лилава светлина и се нарича още черна светлина. Той е по-малко богат на енергия и намира приложение при втвърдяване на фотополимери, и във фотохимията. Използва се и UV-A светлина за контрол на насекоми.

Средновълновите UVB лъчи са по-енергийно ефективни от UVA лъчите и показват забавен пигментообразуващ ефект, който се изразява в повишено производство на меланин (слънчево изгаряне).
UVB също е отговорен за образуването на превитамин D в човешкото тяло. Това лъчение се използва за терапевтични цели.

UVC лъчите са с повече къси вълни и повече енергия от UVA и UVB лъчите. Те покриват по-голямата част от целия UV обхват и имат силен бактерициден ефект в диапазона от 253,7 nm. Подобно на видимите дължини на вълната на светлината, UVC лъчите се движат само право напред и намаляват интензитета си с разстоянието от източника. UV-C светлината се използва за дезинфекция на медицински изделия, но също и на въздух, вода и храна. UV-C светлината убива вируси, микроби и бактерии и се смята, че е безвредна за хората, когато се използва правилно.

Предимствата на UV дезинфекцията:
-Няма устойчивост на UV радиация
-Без химически остатъци
-Няма механични повреди на третираните повърхности
-Подходящ и за по-големи повърхности и въздух
-Алуминиев филтър предпазва лампата

Режими:
- безопасен -> 5 минути продължителност (на екрана изписва 05), включва се като се натисне бутона 2 пъти бързо, изключва се автоматично след 5 минути, звуков сигнал на всеки 10 секунди
- стандартен (базов) -> включва се с 3 пъти бързо натискане (на екрана изписва DH), изключва се само с едно натискане, звуков сигнал на всеки 10 секунди
- сериен -> включва се с 4 пъти бързо натискане (на екрана изписва CC), работи непрестанно, не се спира автоматично, натиска се веднъж за изключване, няма звуков сигнал на 10 секунди

Необходими са 3 часа зареждане за 60 часа работа на уреда.
Препоръчва се зареждане на всеки 2 месеца като най-кратък срок.

Въпрос: Колко време е необходимо за облъчване на обектите?
Отговор: Указания за прилагане върху предмети от бита и лични вещи:
1) Предмети за лична хигиена: Облъчвайте предмети като самобръсначки за лична употреба, четки за коса, гребени и други уреди за лична хигиена с UV светлина за най-малко 10 секунди отблизо (10 см или по-малко).
2) Кухненски прибори: Дръжте светлинната лента близо до приборите и облъчете ножовете, приборите и дъските за рязане с UV светлина за най-малко 10 секунди. Не използвайте в близост до водоизточници.
3) Матраци / юргани / възглавници: Задръжте Purelight UV-C светлинната пръчка на около 5 см по повърхността и бавно я движете напред-назад.
4) Легла и клетки за домашни любимци: Задръжте светлинната пръчка Purelight UV-C на около 5 см по повърхността и бавно я движете напред-назад.
5) Баня (микроби и миризми): Задръжте светлинния прът на около 5 см по повърхността на тоалетната седалка и бавно преместете светлинния прът настрани по цялата повърхност за общо 20 секунди. Внимавайте да не потопите светлинния прът във вода.
6). За да убиете микробите в банята, включете го и го окачете в банята за един час, когато не е заето. Дръжте банята затворена, когато в къщата има деца.
7). Стаи със силна миризма: За да сведете до минимум/премахнете миризмите на плесен в стаите, оставете уреда включен за два часа, за да убиете микробите и плесента, докато в стаята няма никой. Дръжте стаята затворена, когато в къщата има деца.
8-ми). Обувки: Облъчвайте отблизо в продължение на пет минути веднъж седмично, за да убиете микробите, причиняващи микоза. Облъчвайте подметките на обувките си по-често - подметките на обувките са основните източници на бактерии в къщата!
9). Компютри, дръжки на врати, телефони и др. 10 секунди на разстояние 5 см.

Въпрос: Как да покажа, че батерията е заредена?
Отговор: Когато зареждате Purelight, светодиодът на зарядното устройство свети в червено. Когато Purelight е напълно зареден, светодиодът на зарядното устройство свети зелено. Свети в червено, когато капацитетът на батерията е под 70%.

Въпрос: Добре ли е да включите светлинния стик Purelight UV-C и да го окачите на стената, докато в същото време човек спи в стаята?
Отговор: Препоръчваме да не използвате светещия стик Purelight UV-C, докато човек е в стаята. Това включва и всички домашни любимци (кучета, котки, хамстери и др.) или стайни растения. Използвайте го в стаята, когато няма никой.

Въпрос: Добре ли е да гледате UV отраженията, докато използвате Purelight UV-C светлинен стик?
Отговор: Ако сте много чувствителни към отраженията от ултравиолетовата светлина (светлинният прът Purelight UV-C), трябва да носите очила за защита от ултравиолетова светлина (стандартни слънчеви очила). Моля, обърнете внимание: Никога не излагайте незащитени части на тялото или очите на директна UV-C светлина Никога не гледайте директно към включената UV-C лампа

Въпрос: Колко често трябва да използвам Purelight върху моя матрак? Отговор: Обикновено акарите се излюпват от яйцата си в рамките на 3 до 4 дни. След закупуване на Purelight препоръчваме да използвате устройството два пъти седмично в продължение на един месец. След това трябва да го използвате веднъж седмично.

Въпрос: С какво Purelight XD се различава в детайли от ED?
Отговор: Purelight XD има специален UV лентов филтър. Филтърът намалява ненужната UV светлина и намалява ненужната мощност от съображения за безопасност. Намалява отражението, за да защити потребителите от UV светлина. Purelight ED има само един алуминиев филтър, който предпазва лампата от външни влияния.

Въпрос: Как мога да разбера, че микробите са убити?
Отговор: Праховите акари и бактериите са твърде малки, за да бъдат открити с просто око. Необходим е микроскоп, за да видите бактериите, а повечето домакинства нямат микроскоп. Тестът FITI, Изследователски институт (Корея), Изследователски център за науки за околната среда KITASTO (Япония) и Университетът в Милано (Италия) тестваха нашия продукт и установиха, че той убива 99,9% от микробите.

Устройството отговаря на изискванията на европейските стандарти EN 55014-1:2017, EN IEC 6100-3-2:2019, EN 6100-3-3:2013/A1:2019, EN 55014-2:2015 (категория II и III ), директивата на ЕС 2014/. 30/ЕС относно електромагнитната съвместимост и допълнителните директиви на ЕС 2011/65/ЕС и 2015/863/ЕС. WEEE рег. № DE 19272001.

Ефективността е потвърдена от следните институти и лаборатории: САЩ: QLAB Environmental Microbiology; Япония: Изследователски център за науки за околната среда Китасато; Италия: Университетът в Милано; Корея: Институт за тестване и изследване на FITI.

Write Your Own Review
Оценявате:Purelight ED Premium UV-C стерилизираща лампа
Вашата оценка

Този сайт се поддържа и хоства от JvmBulgaria.com