През 1991г., д-р Shimon Eckhouse изобретил и патентовал Intense Pulsed Light (IPL), това бил голям напредък спрямо тогавашните лазерни технологии и близо 10 години IPL останал като стандарт за разкрасяващи процедури. Но тази технология имала и недостатъци, като не достатъчно проникване и таргетиране, също така рискове от епидермална пигментация и нараняване.

     Квантов скок настъпил през 2000г., когато майстор физик д-р Майкъл Крейндел комбинира IPL технология с биполярна радиочестота (RF), за да създаде електро-оптични синергии или ELOS, както е известнa сега. Тази революционна технологична платформа скоро определя нови стандарти за безопасност и ефикасност за широк спектър от медицински естетични процедури.
Elos е първата и единствена технология, която едновременно използва силата на двуполярната радиочестотна (RF) и оптичната енергия. Тази революционна технология ефективно преодолява безопасността и процедурните ограничения на интензивната импулсна светлина (IPL) и конвенционалните лазери.

Kакво отличава Elos

-RF, високо контролируем източник на топлинна енергия, работи синергично с оптичната енергия
-Позволява използването на светлинна енергия на ниво, което е безопасно за всички типове кожа
-Не представлява допълнителен риск за епидермиса
-Осигурява подобрено проникване за по-добри резултати
-Elos е безопасен и ефективен за третиране на всички цветове на кожата и всички цветове на косъма.

Какво може да се очаква от Elos?

      ELOS използва по-ниски енергийни нива за по-добри резултати и максимална безопасност.
Тъй като косъма расте в цикли, обикновено са необходими 6 процедури за постоянно намаляване на окосмяването, но действителният брой процедури, необходими за оптимални и дългосрочни резултати ще зависи от цвета на косъма, типа на кожата, както и от областта, която се третира. Светлите косми изискват повече процедури.

Фотоепилацията с ELOS е идеална за всеки, който желае перманентно гладка кожа.
Тя може да се извършва на почти всяка част от тялото, независимо от размера, без дразнене, което могат да причинят други методи за отстраняване на окосмяването.
В допълнение осигурява дълготрайните резултати. Системата ELOS е най-бързият и най-ефективен метод за отстраняване на окосмяването. Използва по-ниски общи енергийни нива за превъзходни резултати и максимална безопасност и е първата и единствена технология, която може да премахне окосмяването на всички цветове на всички видове кожа.